С химна на България и Европейския съюз бе даден стартът на

...
С химна на България и Европейския съюз бе даден стартът на
Коментари Харесай

БСП поиска Борисов да се яви - не го приеха

С химна на България и Европейския съюз бе даден стартът на политическия сезон за 2018-та година. 11 януари е първият работен ден на депутатите за новата година. Заседанието откри ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева, от опозицията пък желаеха в Народното събрание да бъде изслушан министър председателят Борисов по отношение на " криминогенната конюнктура " в страната.

" В деня, в който България публично поема Председателството на Съвета на Европейски Съюз, дано си дадем сметка, че ние сме националният тим на България и нашите дейности и послания, които излъчваме, ще образуват настройките на европейския хайлайф. Нека си пожелаем конструктивизъм, възприятие за общественост, повече резултати и по-малко проповеди от парламентарната естрада ", сподели Караянчева.

„ Солисти търсят в операта, българският парламент е извънредно време да се държи като добре сработен оркестър. Нека да е доброплодна и благопреуспяващата новата 2018 година “, пожела още ръководителят на Народното събрание.

Червеният народен представител Драгомир Стойнев остана извънредно неудовлетворен от речта на Караянчева в частта за проповедите и назова изявлението „ несвоевременно “.

Стойнев изясни желанието на Българска социалистическа партия Борисов да се яви на чуване в Народното събрание с това, че националната сигурност била под опасност и индивидът виновен за нея е точно министър председателят.

Атаката на " алените " обаче бе отбита от шефа на правната комисия Данаил Кирилов, който сподели, че който желае, през днешния ден може да отиде на комисия по вътрешна сигурност и ред и да се запознае с материала.

Включване отникъде направи Веселин Марешки. Той изиска процедура по метода на водене, а от трибуната заприказва за това, че Стефан Данаилов е отговорен за ниските пенсии у нас. С това желал да каже, че за днешните митинги в София не са отговорни единствено ръководещите, ами целият преход. Марешки бе изпратен бързо от Цвета Караянчева.

В последна сметка предлагането на Българска социалистическа партия Борисов да пристигна в Народното събрание бе отхвърлено. " За " гласоподаваха 100 депутати, " срещу " - 69, а " въздържал се " - 38.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР